FruGrip

Mitt liv och min vardag i ord och bilder!

Min vän :)

Kategori: Allmänt

Är bättre nu men inte helt bra. Men det går åt rätt håll och det känns skönt. Idag ringde käre Mie och skulle köpa skor här i byn. Hon passade då på att hälsa på oss och fick även lite käk. Här är hon, min goa gumma :)



Har suttit ute en del. Fick lite utemöbler av min gamla "svärmor" som jag tackar för. Bild kommer när det är bättre väder ute :) Kallt vart det tillslut så jag pep in. Pelle och grannens karl sitter och spelar xbox360 fotboll, hihi ni skulle höra hur de låter...*fniss*

Våran odlingsplätt

Kategori: Allmänt

Har vi här med jordgubbar, tomater och sättpotatis. Fint va??



Årets första...

Kategori: Allmänt

Svenska jordgubbar är intagna. Åt de i helgen men hade ingen ork att göra ett blogg inlägg förräns nu...Här är en bild. Gott det är!!!



Ursäkta den dåliga bilden.

Sjuka

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera nu. Men jag har åkt på lunginflammation som jag oftast får när jag blir förskyld pga KOL. Jobbigt som satan är det. Fick penicillin nu så hoppas på snabb bättring. Pelle var på vårdcentralen igår och fick andas astmamedicin han med. Han får förskylningsastma. Inget roligt för oss här hemma just nu. Men nu vet ni mina läsare varför det är så dåligt uppdaterat här i alla fall!!

Upplyft

Kategori: Allmänt

Vad gillar ni min nya bloggdesign???

Tack söta Emma för hjälpen!!

En tävling

Kategori: Allmänt

Jag gillar ju klänningar så detta är något för mig!




Jag tävlar på MissRetro.se om en klänning från Hell Bunny. MissRetro.se säljer snygga Rockabillyklänningar och 50-talskläder till ett bra pris och med fri frakt. Om du vill vara med och tävla så gå till Retrolovers blogg HÄR Hoppas det inte gjorde något att jag lånade den fina bilden!!!

KRAM CISSI


Lista 3

Kategori: UTMANINGAR

Hittade en lista till...

Jag har insett att min senaste kyss: Var som vanligt underbar.
Jag lyssnar på: Filmen "Hur många lingon finns det i världen".
Jag pratar: För högt och en del ofta.
Jag tycker om: Soooolen.
Jag avskyr när folk: Snackar skit.
Min bästa vän är: En som jag kan anförtro vad som helst och som hon behåller för sig själv.
Min första vän hette: Jessica.
Kärlek är: Ungar som somnar utmattade en dag efter utelek.
När jag borstar tänderna: Så blir tänderna rena och fina.
När jag lagar mat:
Blir jag svettig.
Det sexigaste yrket är: Brandman.
Jag är rädd för: Spindlar och att bli lämnad ensam.
Den värsta känslan är: Att inte hitta något viktigt.
Den bästa känslan är: Trötthet. (På ett bra sätt)
Jag är bäst på: Att skjuta upp saker till morgondagen.
Jag är sämst på: Att få tummen ur.
Om jag va ett djur skulle jag vara: Lejon.
Om jag va en insekt skulle jag vara: Fluga.
Jag kommer alltid att vara: Me, myself and I.
Det finaste som finns är: Min älskade familj.
I sommar: Tänker jag NJUTA!
Sist jag grät var: Här om veckan. Frustration.
När jag vill tänka går jag: Någonstans där det är lugnt.
När jag bakar så bakar jag: Bullar.
Min mobiltelefon är: Min creme de la creme!!!
När jag vaknar på morgonen: Har jag ett jävla morgonhumör.
Innan jag går och lägger mig: Läser jag lite.
Just nu tänker jag på att: Den här listan snart är färdigskriven.
Idag har jag: Suttit på altanen och läst och solat.
Ikväll ska jag: Se på Big Brother.


KRAM CISSI

Underbara väder

Kategori: Allmänt

Och att flytta längst ned med BALTANEN var det bästa vi gjort hittills tror jag! Så jäkla underbart med en altan med sol HELA dagen! Dock protesterar 15åringen vilt för att han måste vara ute. HAHA. När det är fint väder ska man INTE sitta inne vid datorn anser jag men måste ibland gå in för att det är så varmt och att man har lite annat att göra inne med. Nu ska jag tina köttfärs. Linus har beställt maten idag. Enkelt för mamma, makaroner och köttbullar

:-)

Och en fråga. Hur mycket jag än solar så förblir mina ben vita. Någon som har något bra tips på att få bruna ben????????



NJUT av solen så länge den varar.

KRAM CISSI

Våldets ansikte av Sidney Sheldon

Kategori: BOKTIPS



Jag har en hel drös med Sidney Sheldon böcker i min bokhylla så jag tänkte att det var dags att läsa de nu. När jag var yngre trodde jag alltid att Sidney var en tjej. Haha vad förvånad jag blev när det visade sig att hon var en han :-)
En spännande bok tycker jag som har ett minst sagt förvånande slut. Det tog mig en stund att läsa denna men så är det när man har flera stycken böcker på gång.

Från bokens baksida:
Judd Stevens är en av New Yorks mest ansedda psykoanalytiker. Han lever ett lugnt och tillbakadraget liv. Men plötsligt en dag står han ansikte mot ansikte med det nakna våldet. Först knivhuggs en av hans patienter utanför mottagningen på Manhattan, sen mördas hans unga receptionist, och doktor Stevens inser att han själv är nästa offer. Han blir ett villebråd jagad både av polisen, som misstänker att han är den skyldige, och av en okänd mördare som kan slå till när som helst. Hans vackra patient Anne Blake är den enda han kan lita på - eller kan han egentligen det?
För att rädda sitt eget liv, och kanske Annes, måste Judd Stevens hitta mördaren innan mördaren hittar honom. Han får uppbjuda all sin yrkeskunskap och intuition för att förstå sin osynliga motståndares motiv. Och när han gjort sin chockerande upptäckt återstår en konfrontation som bara en av dem kan överleva!!

KRAM CISSI

Man blir ju aningen stolt...

Kategori: Allmänt

Igår fick Linus prova grannpojkens cykel som är utan stödhjul. Han har bara haft med stödhjul innan och nu satte han sig på cykeln och bara cyklade. Haha gissa om vi blev stolta!! Pappa Pelle fotade så här är bildbeviset med.



Haft en härlig dag och suttit på altan HELA dagen tills nu när det blev lite molnigt. Hur skönt som helst.

KRAM CISSI

Dagen efter del2

Kategori: Allmänt

Och jag är inte bakis idag för jag tog det lugnt igår! Men vi hade det såå trevligt. Satt på baltanen från 15 tiden till halv 9 på kvällen då regnet kom. Vi har inget tak på altanen så det saknar jag. Men hur mysigt som helst hade vi. Fler såna kvällar tack!!!

Idag blir det lugnt och stora sonen kommer hem med. Sen är det ny vecka med nya tag imorgon!!!
Här har ni bild på den goda grippmaten vi åt igår. Såååå ljuvligt gott!!



KRAM CISSI

Bröllop och så lite grillparty party!

Kategori: Allmänt

Tror det är ganska många runt om som gifter sig idag. En av de är min dotters faster. Kul kul. Sandra går på bröllop helt utan mig och jag är lika nojig som vanligt att lämna henne iväg haha. Dags att klippa navelsträngen efter snart 19 år va??? Svårt att inse att tösen min börjar bli stor. Fler som känner lika dant??? *ler*

Själva ska vi ha lite grillparty idag med goa vännerna Carolina och Gustaf. De har hundvakt som tur är så de ska övernatta med. Är ju inte jätteallergisk mot hundar men har varit jobbigt när hunden som varit här har gått "hem" då har mina ögon och min näsa börjat klia. Inte undertiden hunden är här men då efter. SKUMT???

Vad gör ni alla en lördag som denna?????


KRAM CISSI

Eld av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Kategori: BOKTIPS



Ojoj först cirkeln och nu uppföljaren eld. Jag hoppas och tror säkert pga slutet i den här boken att fler komma skall. Den här är på 633 spännande bladvändande sidor och jag bara ÄLSKAR den här bokserien. Häxor, Engelsfors, Sverige här och nu! Kan det bli mer spännande? Ja jag vill också va utvald när jag läser denna bok. Jag hade riktigt tur med Eld boken. När jag precis hade läst ut Cirkeln såg jag att det fanns tävlingar där man kunde vinna Eld boken. Jag anmälde mig till några och fick napp från Barnboksklubben att jag hade vunnit den!!


Från bokens baksida:
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit undan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Ja det här var då del 2 i trilogin om häxorna i Engelsfors. Eller de utvalda. Jag längtar redan till sista delen som jag hoppas kommer SNART, mycket snart. Helt klart de bästa böckerna iår.

KRAM CISSI


Fredagsbilden 18 Maj 2012

Kategori: FREDAGSBILDEN

De här bilderna är så underbara. Synd att buset inte kan va så still...



KRAM CISSI

Mer motion

Kategori: VIKT

Och idag ville jag verkligen inte för det hängde tunga regnmoln över älskade Finspång MEN tog mig i kragen och gick iväg med mina stavar ändå! KÄNNER MIG STOLT!!



Nu blir det bokskriveri och bokläseri för hela slanten :-)

KRAM CISSI

Provar....

Kategori: Allmänt

Att blogga från mobilen. Jag har en Samsung Galaxy S2 den funkar
bra för mig.
Älskar spelet wordfeud så om du vill utmana mig där heter jag frugri.
Vad har du för mobil?
Vilka är dina favorit appar??
KRAM CISSI

Morgonsång

Kategori: Allmänt

Linus sjöng en rolig sång som Oscar passade på att dela och ladda upp. Så här kommer den. Titta och njut ;-)

Helgtorsdag

Kategori: Allmänt

Japp. Idag är det Kristi Himmelfärds. Nu tänker jag uppfriska mitt eget minne om vad det egentligen är. Här kommer en länk:

Just ja så var det!

Idag händer inget särskilt. Ska ha stor röjningsdag, måste passa på när älsklingen är ledig. Oscar åker till sin farmor och vilar upp sig lite. Blir en hel del att göra i helgen. Sandra ska på BRÖLLOP och vi får övernattningsfrämmande lördag-söndag. Hur trevligt som helst ska det bli med lite party party fast jag tänker INTE dricka så mycket denna gång hehe :-)

Vad sna ni andra göra i helgen?

Pelle fick inte ledigt imorgon så han får jobba också. RETLIGT skitjobb va? haha

KRAM CISSI

Plocka blommor

Kategori: Allmänt

Linus gillar att plocka blommor. Det är en av våra grannar som blir så glad av att få de ;-)



KRAM CISSI

En liten lista till då...

Kategori: UTMANINGAR

1. Hur gammal är du om fem år? 43 år
2. Vem var den sista du träffade? Grannen högst upp ;-)
3. Hur lång är du? 156,5 CM över havet
4. Vilken var den senaste film du sett? Dear John, helt underbar.
5. Vem ringde du senast? Min make.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Älskling: Gud så skönt!!
7. Var är dagens planer? Läsa bok, städa lite, tv lite.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMSa. Bättre att kunna va ostörd :-)
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? Förra veckan.
11. Vilken ögonfärg har du? Grön bruna.
12. När vaknade du idag? 7:00
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej.
14. Vilken är din favoritplats? Eksundsbadet!!
15. Vilken plats föredrar du minst? Hm har ingen aning.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Samma som nu ;.)
17. Vad skrämde dig som barn? Spindlar.
18. Vem fick dig att skratta senast? Grannen högst upp ;-)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej. Har haft men de är väck nu.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan. Bara trosor.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två
23. Hur många landskap har du bott i? Ett. Östergötland i mitt hjärta <3
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja tyvärr.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota med foppa.
26. Är du social? Ja. Men ibland är det skönt att va själv också.
27. Vilken är din favoritglass? Daimstrut.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Göra mig av med alla skulder först sen leva loppan!
29. Tycker du om Kinamat? Jepp.
30. Tycker du om kaffe? LIVETSVATTEN! Löööööv.
31. Vad dricker du till frukost? KAFFE!
32. Sover du på någon särskild sida? Ena sidan :-)
33. Kan du spela poker? Ja.
34. Tycker du om att mysa? Ja.
35. Är du en beroendemänniska? Det tror jag nog.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp.
37. Vill du ha barn? Har 3.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och tyska som jag läste i skolan.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat.
42. Äger du dyra smycken? Nä.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En ostmacka.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Bra fråga nästa. Men Micke grannen är såå rolig ;-)
46. Välj ett ärr på din kropp? På knät efter en omkullkörning med cykel då jag var barn.
47. Vad har du för ringsignal? Angry Birds hihihi
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nä. Förutom dopklänningen min.
49. Flirtar du mycket?Näpp är lyckligt gift.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma vid datorn.
51. Kan du byta olja på bilen?Jo om jag måste kan jag säkert det.
52. Har du fått fortkörningsböter? Har inget körkort.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Allra hemskaste syster av Lina Forss.
54. Läser du dagstidningen? Bara på internet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nä.
56. Dansar du i bilen? Nähä hahaha
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lugna favoriter.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En mötestid.
59. När var du i kyrkan senast? Ett dop.
60. Vilka personer utmanar du? Ni som vill.

KRAM CISSI

Det där

Kategori: VIKT

Kändes riktigt gött! Jag gick en mini runda när jag lämnat Linus till dagis. Lagom skönt ute och med poppig musik i lurarna. Här är dagens siffor från EndoMondo:



Nu blir det lite läsning innan våra bästa år som jag följer sten hårt :-)

KRAM CISSI

Morgonstund

Kategori: Allmänt

Och en tjurskallig 15 åring. Kan dagen bli bättre? Ja det hoppas jag. Ska lämna lillen till dagis och då blir det efter en extra promenix hem. Hoppas regnet inte kommer då. Idag är det onsdag. Många har lång ledigt men icke min jobbande man som bara får njuta av ledighet imorgon och sen får han åka till jobbet i Nyköping igen. Retligt värre men that´s life!!

Jag brukar säga: Life´s a bitch and then you marrie her!!

Puzz på er alla där ute och ta hand om varandra.


KRAM CISSI

Och såååå....

Kategori: Allmänt

Hittade jag en passande tävling. En annan köper inte underkläder särskilt ofta till sig själv så varför inte passa på???

HÄR!

KRAM CISSI

En annan nyhet :-)

Kategori: BOKTIPS

Är att jag har blivit bokrecensent på BOKHYLLAN!!! Hur kul som helst. Första inlägget kommer att göras senare ikväll så välkomna till deras blogg :-)

Blomster

Kategori: Allmänt

Jag älskar att fota blommor om våren när de slår ut och är färska. Det finns inget vackrare. Här kommer några.





Dessa växte i en rabatt bredvid blåklinten. Skulle kunna va vitsippor men det tror jag icke. Någon som vet?




Detta träd doftade ljuvligt sött. Vad är det för träd??



KRAM CISSI

Idag är det måndag

Kategori: Allmänt

Och vi har hela tre olika mötes tider att passa. De flesta är här hemma men Linus ska även till tandläkaren och ta bort lite plack lr vad det heter. Inga hål hade han och det är ju positivt tycker jag!

Ha en bra måndag!!

KRAM CISSI

Rensat ogräs

Kategori: GRIPTRADITIONER

På vår baltan vi har så har vi en liten plätt med jord där det växte hur mycket kirskål som helst. Höga plantor ogräs som jag fick höra man kunde äta! In i ett hörn växte dessa plantor. Vi ska dock odla potatis här och köpa ny jord och göra fint. Kul med en egen liten plätt.



KRAM CISSI

Allra hemskaste syster av Lina Forss

Kategori: BOKTIPS

Jag är med på en sida på fb som heter frubooked. Där får man boka böcker och har man tur får man läsa de gratis mot att man gör en bokresension när man har läst färdigt. Den här boken fick vi som följetong via mail. I början hade jag jättesvårt att komma in i den. Sen kunde jag inte sluta läsa den.



5 av 5 gripar. Helt solklar.

KRAM CISSI

Lördagsmys

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från en eftermiddag hos en god vän. Hon bjöd på mat, ris och fiskgratäng. Efter maten blev det filmmys med filmen Dear John. 2 gråtande brudar och en romantisk komedi. Kan en lördagskväll bli sämre än så???

Tack älskade NETTAN för att jag fick komma, om så bara för ett par timmar ;-) ny energi och ork så nu ska här fixas och donas i hemmets lugna vrå.

Lite bilder...





Och vad korten sade det håller jag för mig själv givetvis! :-)



Tack söta NETTAN för en trevlig lördagseftermiddag!!

KRAM CISSI

Motion 1

Kategori: VIKT

Tog mig faktiskt en funderare och har även jag utmanat mig själv till 30 minuters motion varje dag. Behöver ju inte bara handla om promenad har jag tänkt. Idag gick jag både snabbt och sakta och i takt till musiken som är så härligt. Här kan du se hur jag gick :)

Har en häftig app till mobilen som heter EndoMondo och här är en skärmdump av min promenix





KRAM CISSI

Fredagsbilden 11 Maj 2012

Kategori: FOTON

Har tyvärr inte tagit så där supermånga bilder men häromdagen då det regnade hittade vi dessa STORA sniglar vid vår parkering. Hehe häftigt att de kan bli SÅ stora :-)



Vacker parkering va? :)

KRAM CISSI

Motion

Kategori: Allmänt

Jo det skulle jag ju vilja men vem går ut i det här vädret som råder i Finspång???



KRAM CISSI

Segt med blogglust

Kategori: Allmänt

Är det här just nu men det går snart över. Vårallergi är inget roligt att ha :-(




KRAM CISSI

2. Breakfast (Frukost)

Kategori: UTMANINGAR

Äter jag oftast inte för än senare då jag går upp. Det som blir min frulle direkt på morgonen är KAFFE. Vet att det inte är så nyttigt men kan man inte äta direkt på morgonen så får man dricka kaffe istället.



Idag blir det städdag. Sen softisch på baltanen!

KRAM CISSI

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Och fi vale. Aldrig mer så mycket sprit för min del. Seg deg dag vag. BLÄ. Mer uppdateringar kommer när lust och ork finnes!!



KRAM CISSI

1. YOU

Kategori: UTMANINGAR

Så här är då jag, ingen hel bild. Den får ni på den sista utmaningsdagen. Hihi.



KRAM CISSI

En ny fotoutmaning!

Kategori: UTMANINGAR

Jag hittade denna när jag bloggade och vill gärna haka på. Hur kul som helst med lite fotoutmaningar och sådant!



Hittade utmaningen här!

KRAM CISSI

Fredagsbilden

Kategori: FREDAGSBILDEN

Gillar min egen fredagsbild. Det är en bild som är tagen under veckan som jag tycker blev bäst. Vill du haka på på din egen blogg så gört!! Bara kul med fler :)

Fredagsbild=Ego bild den här veckan. Gillar bakgrunden här. Haha



Har varit en tuff vecka så har inte hunnit blogga så mycket. Pelle jobbade eftermiddag som är 14-23 och då blir jag ensam med barnen. Tur att de stora barnen är hjälpsamma!!

I helgen händer inget speciellt. Skriva lite kanske.

KRAM CISSI

BlogLovin

Kategori: Allmänt

Härliga helg

Kategori: Allmänt

Är nu över och denna vecka blev en kort arbetsvecka, för de som arbetar. Underbart väder har vi med strålande sol och varmt och brända axlar. Det är mindre skönt men med altan så måste man passa på att vara ute. Det blir mycket grill mat och jag undrar är det nyttigt om man ska gå ner i vikt???



Nu ska jag snart gå och hämta det lilla buset som är på dagis. Pelle jobbar eftermiddag så jag är ensam med barnen. Men det går bra. De stora barnen är hjälpsamma och det gillar jag! Blir lite tvätt och plock sen men måste ändå passa på att njuta av vädret ju!

ÄLSKAR MIN BALTAN!!! (bara så ni vet)

KRAM CISSI