FruGrip

Mitt liv och min vardag i ord och bilder!

Änglarnas svar av Stefan Einhorn

Kategori: Allmänt

Denna läste jag ut på en dag. En riktig bladvändare som jag definitivt inte kunde sluta läsa.

Toppbetyg får den dessutom: 5 av 5 gripar!!

 
Från bokens baksida:
Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige. Hon har överlevt men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men hennes öde kommer att beröra flera människors liv på ett sätt som ingen kunnat förutse!
 
En OMG bok helt klart. (OH MY GOD)
 
 

Svinhugg av Marianne Cedervall

Kategori: BOKTIPS

Riktigt spännande bok tycke jag.
Från bokens baksida:

I ett gammalt kapell sitter två kvinnor och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen åtrrvänt till Gotland efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Livet har inte farit varsamt fram med Mirjam, och nu har hon beslutat att ge igen. Beväpnad med Hervors hemliga dekokter, tankekraft och lite annan kvinnlig list sätter hon äntligen sina hämndplaner i verket.

4 av 5 gripar.
 




Sushi

Kategori: Allmänt

Jag bara ÄLSKAR denna mat rätt. I Finspång har vi tur att ha Sushi Akademin. Där kan man tydligen bli utbildad och lära sig göra Sushi.

Gud så gott det är. Jag och min vän Laila som aldrig har ätit Sushi tidigare lunchade där idag. Hon gillade det!!! Så Underbart ASGOTT!!!!

 
 
 

Marknad

Kategori: Allmänt

Och jösses vad varmt och långt det var att gå. Jag blev slut redan innan marknaden så jag satte mitt arsle först under en ek och glodde på folk sedan gick jag upp en bit och satte mig på en bänk i skuggan och hade det svalt och skönt.

Sååå himla mycket folk. Men Pelle gick med Sandra och Linus. Han fick ballong som vi lovat och sockervadd. Sandra köpte godisremmar. Pelle hittade även bröd 6 förpackningar för 100 kr. Inte dyrt alls!!!

En liten marknadsbild kommer här.

 
25 grader varmt idag!!! Puuuuuuh tack och lov för AC i bilen!!!! Mumma kardemumma.
 
 

Strålande väder!

Kategori: Allmänt

Är det idag. Perfekt dag för MARKNAD!
 
Rejmyre som ligger inte alls långt ifrån Finspång har marknad idag. Dit hade vi tänkt fara för att se den marknaden för första gången.
 
Himla trevligt!!

Vädret gillas idag!!!

 

Kristina dagen

Kategori: Allmänt

Min mamma och min syster heter Kristina i andra namn. Vi brukar alltid åka ut till mammas land och ha en fika dag med de där.
 
Här kommer lite bilder från dagens fikande som var SÅÅ trevligt!!
 
Här är lilla mamma!!
 
Syrran och Nellie som med heter Kristina. Sandra och jag heter Anna i andra namn.
 
Bad från bryggan. Blurrade syrran för hon inte ville visa sig i bikini :-)
 
 
 
Helt perfekt dag. Ikväll blir det ljusparty med goa vänner. Ska bli rikrigt trevligt. Man behöver ju inte köpa något men jag gillar doftljus.
 
 
 

Måndag med blåst och mulet!

Kategori: Allmänt

Nu har ytterligare en vecka börjat. Pelle har nu 2 veckor kvar av semestern. Fast han längtar nog tillbaka till jobbet där det är lugnt och skönt. Eller inte haha.
 
Här leker grabbarna. Pelle slaggar på soffan. Han fick gå upp tidigt idag och hjälpa kompisarna Laila och Jonas med besiktning av deras bil. Hon håller på att ta körkort och de hade aldrig varit med om att besikta.
 
Imorgon ska vi ut på en liten tur till mamma på landet. Det är Kristina dagen imorgon så vi firar både mamma, syrran och Nellie på namnsdagen där då. Hoppas på bra väder så att barnen kan bada och karlarna kanske fiska och få en eller 2 eller fler goda GÖSAR!!!

 
 
 
Vad heter dessa vackra blomster???

Underbar kväll

Kategori: Allmänt

Hade vi igår som vanligt med våra älskade grannar. Kom även förbi några andra från samma huslänga och det är alltid kul med fler. Ju fler desto bättre heter det ju.

Grannbarnen Gabbe och Theo (De är i samma ålder som Linus så det är ju extra roligt. De leker och har hur roligt som helst ihop) sov över här och idag vaknade vi pigga och utvilade. Dock sover grannbarnens päron än hihi.

Gick i säng vid 2 tiden. Underbart med semester och SOMMAR och GRILL!!!! Och hur härligt är det inte med goda grannar??? Jag kan inte sluta tänka på hur kul och trevligt vi har det ihop. Nyktra som onyktra!! LOVE!!

Idag ska Pelle och Fredrik jobba för att få båten i ordning så lördagen blir lugn. Själv tar jag mig nog en bokläsardag!!

Ganska härligt väder har vi också här i Finspång.

Vad händer hos dig denna lördag????

 

Grillfredag

Kategori: Allmänt

Åh så härligt idag skiner ÄNTLIGEN solen. Passar ju perfekt denna fredag då det blir lite grillalalala :) Älskar våra grannar. Vi har det sååå trevligt ihop!!! Härligt som attan är det!!!

 
 
Bilden är lånad från just en av grannarna. Hoppas det int gjorde nåt :-)
 
Puss på er!!

Bloggtorka

Kategori: Allmänt

Det är inget ovanligt att jag har. Blir lite ledsen för jag vill verkligen blogga. Samtidigt har jag en domän som ligger till ingen nytta alls och funderar på att göra någon typ blogg av den.

Ni som bloggar stadigt. Hur ska jag göra för att få tillbaka lust för att blogga? Samtidigt finns inte så mycket att blogga om känns det som, mannen min har semester...Dagarna går och segar och det händer inte alls mycket....Men blogga vill jag så hjälp mig nu att komma igång igen är ni snälla!!!

Tack för tips i förhand :)

Novelltävling

Kategori: Allmänt

http://www.annljungberg.se/2012/06/novelltavling-att-leva-sin-drom/

Jag tror nog jag ska försöka få ihop något här!!